Olika slags distansarbeten

Det finns en mängd olika slags distansarbeten som du kan söka om du längtar efter att få bli din egen och jobba hemifrån. Vissa kräver en särskild utbildning, andra kan du börja med nästa vecka.

Distansarbetare – en växande arbetsgrupp

Fler och fler går från den traditionella fasta anställningen till att börja arbeta inom den digitala gigekonomin. Det ger en möjlighet att både arbeta i Stockholm och i fjällen, så länge du har bra uppkoppling. Det finns också fler och fler jobb med fast anställning som kan skötas på distans. Företag föredrar att lägga ut allt från skrivjobb till kundtjänst på distans och de flesta kan hitta något slags distansjobb att arbete med.

Distansarbeten online

Många distansjobb sker online. Idag kan du arbeta som lärare eller med bokföring på distans. Det har också tillkommit nya yrkesgrupper som SEO-specialist, e-handel och bloggare – yrkesgrupper som växer. Om du har en särskild utbildning kan du bli konsult och jobba på distans – kunskapsbaserade distansarbeten växer! Det spelar nästan ingen roll vilket yrke som du har, du kan många gånger göra om det till en inkomstkälla på nätet. Om du är arbetslös eller behöver extra inkomst kan du söka distansjobb som telefonförsäljare, mötesbokare eller att arbeta med kundtjänst. Internet har skapat en plattform som alla kan delta i.