Hitta självförtroendet som egenföretagare

Oavsett om du är man eller kvinna kan det vara svårt att hitta självförtroendet att starta ett eget företag. Det är väldigt lätt att lyssna alltför mycket till sin inre kritiker, vilket i längden gör risken stor att du kanske inte vågar ta steget över huvud taget. Så hur kan du jobba med din inre röst som tenderar att säga alla möjliga negativa saker, som kanske inte ens är sanna?

Bli vän med den kritiska rösten

Är du van att lyssna på din inre kritiker kan det vara väldigt svårt att börja separera den rösten från din egen. Många gånger kan det till och med vara så att du är så van vid rösten att du inte ens märker att den existerar. Men funderar du på att sätta upp ett eget företag och märker att du hela tiden stoppar dig själv, förminskar dina talanger eller kunskaper, ska du sätta dig ner och ta en rejäl funderare på om allt det där verkligen är sant. Ofta handlar den inre kritikern bara om rädslor inför något nytt, och om vi vill fortsätta framåt på vår väg genom livet så kommer vi onekligen möta nya situationer då och då. Visst vore det synd att helt stanna upp bara för att vi ännu inte vet exakt hur saker kommer gå?

Kroka arm med din inre kritiker

Poängen här är att bli vän med din kritiker, inte att få den att försvinna helt. Det är omöjligt. Den kan ju trots allt varna för situationer som kan vara farliga och där du gör bäst i att helt lämna nämnda situation, men att starta ett företag är sällan livsfarligt. Så kroka arm med din inre kritiker, låt den finnas där men bry dig inte så mycket om den. Visa den vilka planer du har och att den inte behöver vara så himla rädd för det nya – det kommer att lösa sig. Be den sätta sig i baksätet, för nu är det dags för dig att inta förarsätet i ditt liv!