Säkra kvaliteten inom företaget – tillsätt en interim kvalitetschef

När företaget genomgår olika former av svårigheter gäller det att ta reda på vad som är fel. Kanske behöver man höja kompetensen inom företaget eller strukturera om olika delar av verksamheten för att den ska fungera bättre. Med en interim kvalitetschef kan man skapa bättre förutsättningar för sitt företag att utvecklas och bli mer framgångsrikt.

Vad är och vad gör en interim kvalitetschef?

En interim kvalitetschef är en person som besitter hög kompetens och bred erfarenhet inom kvalitetssäkring av företag. Beroende på vilken bransch det gäller kan man hitta en passande interim kvalitetschef som är skräddarsydd för just den branschen.

Ordet interim betyder “tillfällig” och vid tillsättning av en interim kvalitetschef tillsätter man en tillfällig kompetens. Det kan till exempel ske i samband med att man behöver komma tillrätta med olika problem eller brister inom företaget och som kräver en viss typ av kompetens. Man kan även tillsätta en interim kvalitetschef om man har vissa mål med företaget. Kanske vill man utveckla och expandera företaget, men vet inte hur. Då kan en kvalitetschef tillfälligt tillsättas för att ta reda på vad som behöver göras för att göra verksamheten bättre och mer produktiv under expanderingen.

När som helst under företagets livstid kan det behövas utföras en grundlig genomgång av hur verksamheten fungerar. Det är lätt att fastna i gamla mönster och att bli hemmablind inom sin egen verksamhet. Men att tillsätta någon utifrån är ett effektivt sätt att med hjälp av nya ögon se saker ur ett nytt perspektiv. Då blir det lättare att se var verksamheten behöver förbättras för att bli mer framgångsrik.

Använd en interim kvalitetschef som en del av ett förbättringsarbete och som en investering. Det kommer löna sig att tillsätta kompetens som riktar sig mot just kvaliteten inom företaget och som kan få just ditt företag att utvecklas i rätt riktning.