Börja tjäna pengar redan idag

Om du startat ett företag för att få bättre ekonomi eller för att ha ett andra ben att stå på under coronapandemin, så vill du naturligtvis börja se pengarna rulla in. Särskilt om det är för lite pengar på bankkontot. Här kommer tipsen på hur du kan börja tjäna pengar redan imorgon. Eller rent av idag.

Mer pengar i plånboken

Att ha för lite pengar skapar stor stress. Varje vitt kuvert blir ett stressmoment. Kanske har du nog för räkningarna, men känner att du inte kan göra något i livet. Vännerna ska ut och segla, men du måste – som vanligt – tacka nej. Det kostar helt enkelt för mycket. Eller så har coronapandemin fått dig att inse hur viktigt det är att ha ett sparkapital på banken inför nästa pandemi eller lågkonjunktur. Att ha ett företag är alltid ett smart sätt att förbättra din ekonomi och hjälper dig att påverka din situation. Du kan rent av börja tjäna pengar redan imorgon.

Börja tjäna pengar idag

Det första som du bör göra är att skapa en profil på UpWork och Fiveer. Det är plattformar där du som företagare kan erbjuda dina tjänster. Ok, primärt internettjänster som att skriva, korrigera, översätta, marknadsföring, skapa hemsidor, design och liknade jobb som man kan göra över datorn. Men även musik, filmer och fixa filmredigering. Gå in och se vilka jobb som erbjuds och fråga dig vad du kan göra. Börja sedan att erbjuda dina tjänster. I början kan du behöva göra det till ett underpris, så att du får kunder och blir bedömd. Med god rating kan du sedan bygga upp ditt företag.

Om du är duktig på språk kan du anmäla dig till språkplattformar. Det är plattformar där “språklärare” och “elever” möts. Du kan erbjuda svenska och troligtvis engelska (nybörjare/intermediate level). Detsamma gäller om du är duktig på ett musikinstrument. Då kan du ge onlinelektioner via en musikplattform. Musiklektioner är de lektioner som ger mest per timme, cirka 300 kronor i timmen. Dock kräver det att du verkligen kan ditt instrument och att du tycker om att undervisa. Under tiden kan du också bygga upp andra delar av ditt företag.