Distansarbete – också en baksida

Ett mynt har alltid två sidor, dessvärre gäller det också distansarbete. För att lyckas som distansarbetare måste du ha koll på avigsidan redan från början.

Frihet under ansvar

Tänk att få lägga upp dagen som du vill och vara din egen boss! Du kan jobba i Paris, Östersund eller hemma! Underbart, tills du sitter med kaffekoppen klockan fyra på fredag eftermiddag och inser att du inte fått så mycket gjort under dagen. Eller ens under veckan. Som distansarbetare behöver du bokstavligen skapa ett schema och följa det. Friheten måste portioneras ner i timmar och minuter för att du verkligen ska få en inkomst. Det går inte att arbeta på känsla.

Jobba hemifrån

Det är många som längtar efter att få stanna kvar vid köksbordet och få arbeta där, istället för att behöva åka till jobbet. Det positiva med en arbetsplats är arbetskamrater. Vi behöver möta andra människor för att må bra. Som egenföretagare i hemmet kan det bli ensamt. Om ditt distansjobb inte innebär att du möter andra människor, kan du antingen skaffa kontor i ett kontorshotell eller se till att du har mycket kontakt med familj och vänner på din fritid.