Den digitala nomaden: arbete på resande fot

Under det senaste decenniet har en ny yrkesgrupp uppkommit: de digitala nomaderna. Det är personer som kombinerar arbete med att resa genom att ha datorn som kontor.

Digital nomad

Förr i tiden var en nomad en person som med sina djur förflyttade sig från plats till plats, idag är en nomad en person som med datorn i resväskan förflyttar sig från ett land till ett annat. Som digital nomad kan du pendla mellan sommarstugan utanför Ystad, New York och Thailand. Digitala nomader jobbar på distans som skribenter, bloggare, konsulter eller någon slags försäljning. Det finns en mängd olika slags uppdrag en digital nomad kan utföra för att kunna arbeta och resa samtidigt.

Kom igång

Om du drömmer om att kunna resa jorden runt under ett par år kan du testa på att vara digital nomad. Det är också klokt att ha en rejäl pott på bankkontot innan du reser iväg. Du hittar en mängd olika frilansuppdrag på nätet, vilket betyder att du måste resa utifrån att alltid ha tillgång till bra uppkoppling. Du bör börja med att jobba på distans redan i Sverige innan du drar till Thailand för att lyckas som digital nomad!