3 skäl att förverkliga företagsdrömmen!

Det finns många anledningar förverkliga en dröm – om inte annat för att resan ofta är lika intressant och spännande som målet. Att starta ett företag kan både vara att uppfylla ett livsmål, men också ett sätt skapa sig ett nytt liv. Det är stor skillnad på att gå som anställd med en chef som till syvende och sist bestämmer och tar ansvaret, till att själv vara chefen.

#1 Måste versus vilja

Vi spenderar ungefär 40 timmar i veckan på våra arbetsplatser, vissa mer, andra mindre. Till det ska också läggas tiden det tar att pendla fram och tillbaka till jobbet. Om du trivs med dina arbetsuppgifter och arbetskamrater är det 40 bra timmar. Är det däremot så att du främst jobbar för att du måste, men egentligen skulle vilja göra något annat, är situationen annorlunda. Genom att starta eget företag kan du göra vad du verkligen vill under vardagarna. Många spenderar mer tid på att arbeta än att sova och hur vi tillbringar den tiden är viktig. Vad vill du göra? Om du inte är där du vill vara, är det dags att börja arbeta på att komma dit.

#2 The boss

Som företagare är du chef – din chef och eventuella anställdas chef. Du bestämmer både över tid, planering, vilka idéer som ska lanseras och hur mycket som bör läggas på marknadsföring. Du bestämmer också om du ska vara på jobbet klockan 08 för att hålla i personalmötet eller om det är bättre att förlägga mötet klockan 15 på onsdagar. Naturligtvis är det kunderna och produktionen som styr det mesta, men som chef kan du ändå påverka och besluta kring alla delar. Även sådant som när du ska ta semester!

#3 Enkelt att starta eget företag

Det är faktiskt enkelt att starta eget företag, särskilt enskild firma. Om du vill ha ett aktiebolag krävs det förvisso mer, men det är många som börjar med enskild firma för att sedan bilda om det till aktiebolag. Det enda som du egentligen behöver göra är att gå in på Skatteverkets hemsida och söka F-skattsedel. F-skattsedeln går mot ditt personnummer och innebär att du också får ett skattekonto hos Skatteverket. Du behöver inte ha kommit på ett företagsnamn när du skaffar F-skattedel, utan det är något som du senare söker på Bolagsverkets hemsida. Att söka F-skattsedel är helt gratis och personalen på Skatteverket brukar vara snälla och kunna hjälpa till via telefonen.