Ansöka om ett företagslån

Att ansöka om ett företagslån är precis lika vanligt som att ansöka om ett lån för personligt bruk. Som företagare kan man vara i behov av mer kapital till företaget, t.ex. om man är i uppstartsfasen. Visst kan det vara så att även gamla och väletablerade företag också är i behov av pengar. Orsakerna är många, men hur fungerar egentligen ett företagslån och vad krävs för att kunna ansöka?

Innan vi går djupare in på vad du kan använda pengarna till ska vi prata om ansökningsprocessen. Ansökan kan se olika ut beroende på om ditt företag är en enskild firma/handelsbolag eller om det är ett aktiebolag. Vid aktiebolag har din personliga ekonomi ingen påverkan på lånet, utan företaget blir den juridiska personen med ansvar. Vid småföretag är det istället tvärtom. Din personliga ekonomi är avgörande för om lånet blir beviljat eller inte. Ansökan sker enklast med hjälp av internet. Du fyller i information om din verksamhet och väljer ett lånebelopp. Här krävs en kreditupplysning och du kan behöva komplettera med bokslut och liknande.

Hur kan ett företagslån hjälpa dig?

Vill du förbättra marknadsföringen med SEO-verktyg för sökoptimering eller vill du kanske köpa in nya maskiner till verksamheten? Då kan ett företagslån hjälpa dig att komma en lån bit på vägen. Med hjälp av SEO från Wincher kan du t.ex. få ditt företag att hamna så högt upp på resultatlistan som möjligt. Wincher erbjuder dig bland annat PDF-rapporter och sökordsanalyser för bättre marknadsföring.

Ett företagslån kan också vara ett sätt att mildra en ekonomisk brist i företaget eller användas för att investera i andra bolag med hjälp av finansiella instrument (aktier, fonder m.m). En annan mycket vanlig orsak till att man ansöker om ett företagslån är för att man vill utveckla och expandera sin verksamhet. Kanske vill man börja erbjuda nya tjänster till städfirman eller så vill man öppna upp ett företag på en annan ort.

I många fall vill banken eller långivaren veta vad du ska använda pengarna till. Ansöker du som aktiebolag kan det krävas en personlig borgen, om det skulle vara så att företagets ekonomi inte kan hantera de utgifter som lånet medför. Möjligheterna med företagslån är många och kan hjälpa din verksamhet väldigt mycket. Se dock till att du bara ansöker om ett lån om du vet att du eller företaget kommer att klara av det.