Så kan du snabbt starta ett företag

Ibland vill vi omgående få sätta igång med företaget. Om du ska starta en enskild firma finns det inte heller någon anledning att inte sätta igång redan idag. Hur kan du snabbt starta ett företag?

Starta nu

Det finns flera anledningar till att vi vill få starta ett företag omgående. Vi kan ha kommiy på en idé och känna oss inspirerade. Då det tar tid att bygga upp ett företag, kan det många gånger helt enkelt vara klokt att starta ett projekt när vår inre motor är igång. Särskilt om vi upplever att vi har några timmar över. Det kan också vara så att vi har kommit över ett bra erbjudande som kräver att vi är företagare. Om vi har en sommarstuga och några vill hyra den över sommaren, kommer det att underlätta att ha en f-skattesedel och känna oss säkra på att uthyrningen blir av.

Det är också så att många personer och företagare föredrar att göra affärer, som att hyra en stuga eller anställa oss för ett projekt, om vi har ett företag. Mer pengar till oss och mindre krångel för dem. Genom att ha en enskild firma kan vem som helst skapa sig fler ekonomiska ben att stå på och vi vet aldrig när möjligheterna kommer. Det är alltid klokt att vara förberedd på att kunna göra en bra affär. Det enda som krävs är att gå in på Skatteverkets hemsida och ansöka om att få f-skattesdel – efter ett par veckor kan du sedan kalla dig egenföretagare.

Starta aktiebolag

Det är enkelt att starta en enskild firma och det kräver inget kapital att sätta igång. Om du däremot vill starta ett större företag eller vill kunna skilja mellan din och företagets ekonomi, är det intressantare att starta ett aktiebolag. Det är många som felaktigt tror att det är komplicerat och dyrt att starta aktiebolag, men det stämmer inte. Du kan enkelt starta aktiebolag med lagerbolag hos Bolagsspecialisten. Det innebär att du köper ett aktiebolag som redan är en juridisk person. Allt är alltså fixat och klart. Det är det snabbaste och lättaste sättet att starta ett aktiebolag. Det billigaste aktiebolag som du kan starta kostar endast 25 000 kronor – nya regler från 2020.

Det finns flera skillnader mellan enskild firma och ett aktiebolag, men det viktigaste för många är att ett aktiebolag är en egen juridisk person. Om du har en enskild firma och firman går i konkurs, går du i konkurs eftersom du och firman är samma person och du ansvarar för firmans ekonomi. Har du dålig ekonomi, har företaget dålig ekonomi, och vice versa. Om du har ett aktiebolag däremot, kan företaget gå omkull, men det påverkar inte din privatekonomi. Att starta eller köpa ett befintligt aktiebolag är alltså en slags ekonomisk försäkring för dig som privatperson.