Eget företag – en andra karriär

Det finns många anledningar att starta ett eget företag och en av dem är att det ger dig en möjlighet att få en andra karriär. Det är inte alltid möjligt att påbörja en andra karriär i livet genom en ny utbildning – det är inte ens alltid något som vi alltid önskar. Genom att starta ett företag kan du använda de kunskaper som du redan har – och samtidigt förbättra din ekonomi och få göra något nytt.

Arbete

Många av oss tycker om att arbeta. Det är roligt att ha uppgifter, utmaningar och ett kontaktnät. Många gånger är det på arbetet som vi får en möjlighet att nyttja vår kompetens. Men ibland kan det vara så att karriären står stilla. Eller att det aldrig riktigt har varit en karriär. Du har kanske jobbat på olika ställen, men det har aldrig blivit en karriär, eller så har du inte fått en möjlighet att verkligen komma till din rätt. Det är inte heller alltid möjligt att vidareutbilda sig på grund av ekonomi, ålder eller familj – eller för att man inte känner för det. Under vårt liv får vi mycket livserfarenhet och många personer kommer till en punkt där de verkligen vill få använda sin kunskap. Ett sätt att då få en andra karriär är genom att starta ett eget företag : du kan tjäna mer pengar, må bättre, få mer ansvar, träffa nya människor och få använda din kapacitet på ett nytt sätt.

Starta företag

Att starta ett företag kan låta väldigt komplicerat och därför är det många som drar sig för det. Men det är inte så svårt. Det enda du behöver göra är att ansöka om f-skattsedel hos Skatteverket och sedan kan du börja ta betalt för olika tjänster. Självklart innebär ett eget företagande mycket mer, men du kan välja att bygga upp ditt företag allt eftersom – samtidigt som du har en anställning. Det tar tid att bygga upp ett företag, hitta den rätta produkten eller tjänsten, marknadsföra dig och skapa ett kontaktnät som gör att du kan leva på företaget på heltid. Om du har eller ska starta ett företag är det viktigt med IT-infrastruktur och Nordlo erbjuder dig all den hjälp som du behöver. Vare sig du startar en städfirma, golvslipningsföretag eller en egen advokatbyrå, så behöver du god IT-infrastruktur.

För vissa är det helt självklart vilket slags företag de ska starta. Men det kan också vara så att du vet att du vill starta ett företag, men att du inte är riktigt säker på vilket slags företag som du bör starta. Då kan du fråga dig vad du är duktig på. Om du har arbetat i affär i hela ditt liv så kan du driva egen butik. Är du egentligen väldigt duktig på praktiska saker som att städa så är det perfekt att starta en städfirma. Om du däremot älskar djur, så kan du starta ett hunddagis eller en kennel. Att starta ett företag ger en möjlighet att göra något nytt i livet: du går från att vara anställd till att var businessman eller businesswoman. Det är en skön känsla.