Dropshipping

Alla som någon gång funderat om det inte vore en bra idé att starta en e-handel av något slag, har förmodligen snubblat över dropshipping. Detta är en mycket vanlig typ av e-handel, särskilt på den amerikanska marknaden.

Affärsidén är mycket enkel och den som vill börja med dropshipping behöver varken kapital, anställda eller lagerlokaler. Allt sköts över nätet. Det finns många olika typer av varor man kan erbjuda kunden på det här sättet. Man kan sälja kläder, böcker, leksaker och hushållsartiklar. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser och man kan sälja sina produktöver hela världen.

Att starta dropshipping

Proceduren är väldigt enkel. Du säljer dina varor på din egen webbsida. Produkten eller produkterna som du vill sälja på din e-handelsplattform tillhandahålls av en grossist eller leverantör som skickar varan direkt till kunden. Inga lagerkostnader, inga dyra inköp. Ditt jobb är helt enkelt att marknadsföra produkten eller produkterna och se till att din webbsida har trafik. Den här typen av företag går bra att sköta på egen hand, men kan naturligtvis också byggas upp till att inneha anställda. Har du många anställda i ditt företag kan det vara positivt för företaget att göra en medarbetarundersökning och låta dem ge dig feedback. Glada medarbetare som får gehör för sina idéer gör ett bättre jobb.

Leverantören/Grossisten

Du bör också kontrollera att företaget du har valt ut håller vad de lovar beträffande leveranstider, reklamationer och dylikt. Har de en kundtjänst? Ta reda på så mycket som möjligt om din tilltänkta grossist eller leverantör annars är risken stor att du kan drabbas av missnöjda kunder. Du bör också ha i åtanke att din vinstmarginal kan bli ganska låg, eftersom grossisten eller leverantören vill ha betalt för varan och leveranserna. Ibland har de även annan service de vill ha betalt för. Detta kan göra att varan blir dyr för kunden, eftersom du måste lägga på den vinst du vill ha utanpå de avgifter som grossisten eller leverantören vill ha av dig. Många gånger kan det vara bättre att hålla ett lägre pris och få fler produkter sålda, än ett högt pris och få färre köpare.

Marknadsföring

Det är här du kommer in i bilden på riktigt. Om ingen vet att produkten finns kommer ingen att köpa den. Om ingen hittar till din webbsida kommer ingen att handla av dig, så enkelt är det. Du måste marknadsföra din produkt och du måste få trafik till din shop på nätet. Lär dig SEO marketing om du inte redan kan det. Underkatta aldrig kraften i de rätta sökorden. De kan vara A och O för om din webbplats ska vara synlig bland de topprankade eller inte. Ingen vill hamna på Googles “nästa sida”. Ett tips är att använda dig av Google keyword planner. Det kan också vara guld värt om du kan få en influencer att prova din produkt och skriva lite om den. Naturligtvis kan man också köpa trafik till sin webbplats om man önskar det. Använd sociala medier och marknadsför dig varhelst du kommer åt, men spamma aldrig.